Berglopen

Halve kilometer hekken voor de Werken van Mathuus

De krant “Het belang van Limburg” meldt vandaag dat cementgigant CBR een halve kilometer hekwerk gaan plaatsen voor de groeve “De Werken Van Mathuus”. CBR is immers eigenaar van de groeve , die in de jaren 70 tijdens de verbreding van het Albertkanaal gedeeltelijk werd afgegraven. Hierdoor kwamen er 21 ingangen open te liggen over een lengte van een halve kilometer. De groeve werd in het verleden veelvuldig bezocht door toevallige passanten die tussen de oude prikkeldraad naar binnen wandelden. Tevens was het ook een populaire hangplek en feestplek.

Afgelopen jaar werd er reeds een tijdelijk hekwerk geplaatst langs het jaagpad om de groeve af te sluiten.

Volgens Mark Lahaye, de nieuwe groeve-coördinator van de gemeente Riemst, komt de nieuwe permanente afsluiting er op vraag van de gemeente Riemst omwille van het mogelijke instortingsgevaar. Er zouden regelmatig nieuwe instortingen zijn vastgesteld tijdens inspectietochten.

De nieuwe afsluiting zal bestaan uit een dubbel hekwerk van 2m hoogte dat tussen de afvoergeul en de ingangen zal geplaatst worden. Er zullen 3 toegangspoorten voorzien worden. Bij de plaatsing zal men rekening houden om het uitzicht zo weinig mogelijk te verpesten.

De kosten zullen volledig door de CBR gedragen worden. De werken zullen in de komende maanden uitgevoerd worden.

Geef een antwoord